December 2012

Lieve Mensen,

 

Deze keer een brief na mijn vertrek uit Nederland. Het klinkt Nederlands maar ik vond zelf dat ik het te druk had met heel veel dingen en daardoor de rust niet echt kon vinden om een brief te schrijven.

Maar ik ben inmiddels al weer in Antigua; heb de zomerkleren aan en ben alweer op verkenning geweest en verschillende mensen begroet.

De deur van dit jaar gaat alweer bijna dicht en de andere deur van het nieuwe jaar gaat dan open. Dus even een terugblik op de dingen en het werk van en voor Guatemala. Ik heb op verschillende markten goed verkocht en dat kwam ook goed uit. Want vorig jaar had ik al gezien dat de prijzen hier gestegen waren en die gaan zeker niet meer dalen. Toen kwam ik maar net toe met al het geld; ook voor de schoolsponsoring. Maar alles is het hele jaar betaald; de medicijnen, de extra schoolkosten en de examenkosten van een van de jongeren. Het bedrag van de schoolsponsoring hebben we helaas moeten verhogen; maar gelukkig heeft niemand daar negatief op gereageerd.

Jammer genoeg is de site van de stichting nog niet klaar; het is zoals het is en hopelijk gaat ie in het nieuwe jaar wel de lucht in. Alles is aangeleverd en de wil van de nieuwe maker was goed maar door persoonlijke omstandigheden van hem was het helaas niet gelukt.

Bedankt Franca voor het kopieerwerk; Hella voor de postzegels; de mensen die ’n keer meegegaan zijn naar ’n markt om mij te helpen; François en Jennet voor de actie die jullie gehouden hebben op de verjaardag waar de opbrengst voor Mimariposa was; super hoor! Dankjewel Wilma voor alle prachtige theelichtjes die je afgelopen jaar gemaakt en verkocht hebt en de opbrengst daarvan weer geschonken hebt aan Mimariposa. Degenen die na een oproep per mail enthousiast extra geld overmaakten om het gezin, waarvan een van de kinderen door hun gesponsord wordt, te ondersteunen met enkele voedselpakketten; bedankt! En de mensen die elke maand geld overmaken om ’n vast gezin te ondersteunen; dank hiervoor! Michel voor de sportkleren; elk jaar weer ’n doos vol; merci! Het maakt niet uit wat en wie; het  gaat erom dat we de mensen in dit land niet vergeten door het jaar en dat is niet gebeurd. Zoveel ontroerende acties en reacties; er zijn gelukkig nog zoveel goeie mensen op deze wereld.

Ik heb zoveel cadeautjes toegestuurd gekregen om mee te nemen naar de sponsorkinderen; een koffer was echt voor de helft gevuld. Wat nog in Nederland aankomt deze of volgende week wordt doorgestuurd naar Guatemala, dan kan ik het alsnog afgeven aan de kinderen en hun familie.

Ik heb nog niemand van de gezinnen gezien en Claudia is gelukkig zo verstandig om altijd te zeggen dat ze nooit precies weet wanneer ik weer in Guatemala ben.

Zondag vertrek ik naar het meer Lago de Atitlan voor enkele dagen. Dat was me vorig jaar zo goed bevallen dat ik daar maar weer mee begin deze keer.

En daarna komt het echte werk; op bezoek bij de gezinnen!

Wordt vervolgd, ik heb er zin in!

Lieve groet Mieke