Oproep!!

Beste Mensen,

Op dit moment ben ik (nog) in Guatemala.
Afgelopen week ben ik op bezoek geweest bij een hoogbejaard echtpaar; Dhr en Mevr Velasquez,
72 en 82 jaar oud. Ze hebben geen kinderen; hun eerste kind is op de leeftijd van 7 maanden overleden en daarna hebben ze kinderen meer gekregen.
Deze mensen leven echt onder erbarmelijke omstandigheden. Ze hebben een ruimte van misschien 5×4 meter die verdeeld is in de keuken/opslag/eetkamer en slaapkamer/opslagruimte.
Het is er super koud ‘s nachts want de ruimtes zijn niet helemaal afgesloten, dus kunnen de wind en soms de regen vrij hun gang gaan.
Er is ook geen licht en de betonnen vloer is verre van egaal, zit vol gaten.
Dhr Velasquez heeft een aantal jaren geleden zelf enkele kandelaartjes gemaakt waar ze kaarsen in kunnen doen. Mevr is nagenoeg blind en ook vanwege de hoge leeftijd is het gevaarlijk wonen.
De golfplaten beginnen te scheuren en een aantal meters van het huisje is een toilet een pila (wasplaats) en met de blauwe slang die er hangt kunnen ze zich afspoelen na het wassen; de douche dus.
(zie foto’s onderaan deze brief)

Samen met een mevrouw die dit echtpaar kent ben ik op bezoek geweest en ik heb ter plekke besloten om er alles aan te doen om deze mensen te helpen.
Maar zoals altijd kan ik dat niet alleen.
Daarom wil ik aan u allen vragen of u bereid bent om een (extra) donatie over te maken op de rekening van mijn stichting; Mimariposa.

Als er genoeg geld is dan kan het rotte hout vervangen worden; nieuwe golfplaten voor, op en achter het huis; de vloer egaal gemaakt worden; het gat boven het bed dichtgemaakt worden; een nieuw matras voor op het bed met lekkere warme dekens; en misschien zelfs licht aangelegd worden.
De totale kosten hiervoor zijn ongeveer € 500; inclusief iemand die het allemaal in orde maakt.

Als u de mogelijkheid hebt om deze mensen te helpen, doe het dan alstublieft.
Het is zo de moeite waard, zeker omdat al het geld meteen en direct besteed wordt waar het voor bedoeld is. Ik ben er zelf bij en zorg er voor dat die dingen gekocht worden die ervoor kunnen zorgen dat deze lieve mensen nog een aantal jaren fijn en warm kunnen samen wonen.

Alvast enorm bedankt en vanuit Guatemala een warme en

Vriendelijke groet,
Mieke Blankers