Manfred en Dagmar

Manfred en DagmarWij hebben Mieke ontmoet tijdens onze reis naar Guatemala, begin 2014.

We waren erg opgewonden toen ze vertelde over haar project “Mimariposa” en wilden meer informatie. Dus regelden we een afspraak in Antigua. Mieke nodigde ons uit om een gezin dat ze ondersteunde te gaan bezoeken. Met een lokale bus gingen we naar een klein dorpje in de buurt van Antigua. We werden opgehaald door de moeder van het gezin. De jongste van haar 10 kinderen werd door haar gedragen in een zak. Ze was gekleed in traditionele kleding en verwelkomde ons met een eerlijke glimlach. Het kostte ons een half uur lopen naar haar huis. Mieke had ons verteld dat haar organisatie 5 van de kinderen van deze familie Pù ondersteunde.

En nu wilde ze Sheli graag helpen.

Sheli was degene die op ons stond te wachten in de houten deur van het huis.

Niet alleen haar mondje lachte; het was haar hele gezicht. En op dat moment was het voor ons duidelijk dat wij dit kindje wilde gaan steunen. Met haar kleine handjes nodigde ze ons uit in het huis van haar familie. Binnen werden we aan iedereen voorgesteld; de vader was werken, maar verder waren ze bijna allemaal thuis. De ruimte was beperkt, maar alles was opgeruimd en heel schoon. Claudia, een van de oudste kinderen, deed het woord.

Later vroeg Mieke ons naar onze gevoelens. We legden haar uit wat ons deed besluiten om te helpen. Sheli was meer dan blij toen ze in de gaten had wat er  gebeurde. ’n Grote, hele grote glimlach op een kind in Guatemala.

Nu was ook zij in staat om haar droom te verwezenlijken; naar school gaan.

We vertrokken samen met Sheli, haar moeder en Claudia naar de markt in Antigua om haar uniformen en alle andere schoolspullen te kopen.

Het was een fantastische ervaring om dit samen met Sheli te doen en je zag haar elk moment gelukkiger worden.

Wanneer je ooit de kans hebt om dit te doen, doe het dan.

Het is iets om nooit te vergeten.

Wij willen Mieke heel graag bedanken voor de kans om haar project in het echt mee te mogen maken. En wij willen iedereen vragen om dit geweldige project te ondersteunen.

Het is een mooi begin om het leven van een kind te veranderen in een hopelijk betere toekomst.