Nieuwe kinderen

Lieve Mensen,

Alle kinderen hebben hun spullen en vooral de jongste die voor het eerst naar school gaan zijn apetrots en lopen voorzichtig op hun nieuwe schoenen, die niet vuil mogen worden. Met een gezin ben ik gestopt omdat bleek dat de moeder zich vorig jaar ook nog bij een ander project ingeschreven had. Noch dat andere project noch ik wisten hiervan. Maar toen we erachter gekomen waren zijn we met z’n allen naar dat gezin geweest om uitleg te vragen en die konden ze niet geven. Dus heb ik meteen gezegd dat ik niet verder wil met hun. Dat is altijd jammer voor de kinderen van zo’n gezin natuurlijk, maar het is niet de bedoeling dat ze alles dubbel ontvangen. Er zijn nog genoeg andere kinderen die hulp nodig hebben. De Padrinos zijn inmiddels op de hoogte en willen graag weer een ander kind sponsoren volgend jaar. Met een ander gezin ben ik ook gestopt omdat de oudste voor de 2e keer het schooljaar over moet doen en voor de andere kinderen nog geen school gezocht was. Een derde punt in dit gezin was dat ze weer gingen verhuizen, verder weg van Antigua, en dat is voor mij niet meer om te doen. Ook die Padrinos zijn inmiddels op de hoogte.
Verder is de oudste, Marvin Aguilar, getrouwd en heeft samen met zijn vrouw een prachtig zoontje. Marvin heeft voldoende diploma’s gehaald dankzij de sponsoring van zijn Padrinos en geeft de pet nu door aan een ander kind. Rudy en Merly Hernandez zijn allebei geslaagd het afgelopen jaar en helemaal klaar om werk te zoeken. Ze willen allebei verder gaan met hun studie maar kunnen dat samen met werk combineren wat betreft tijd en geld. Hun Padrinos gaan ook verder met een ander kind. Dan zijn er nog Padrinos gestopt; een mevrouw vanwege leeftijd en gezondheid en een Duitse jongedame die nergens meer op reageert. Die kinderen krijgen weer nieuwe Padrinos.
Een jongen in een gezin wilde zelf stoppen met de studie en die Padrinos sponsoren nu een nichtje van hem. En om al deze redenen mogen we weer een aantal nieuwe kinderen verwelkomen in het project.
De kinderen straalden helemaal van top tot teen toen ik met ze naar de markt ging. Eindelijk horen ze er ook bij; want sommige zien al jaren dat een grote broer of zus alles krijgt en nu horen zij er ook bij.

Het is echt ook prachtig om te zien hoe mooi ze allemaal zijn als ze hun uniformen aan hebben, die meisjes met die mooie witte kniekousen en die plooirokken. Bij een gezin was ik op bezoek en alle kinderen hadden zich al omgekleed en wilden heel graag in uniform op de foto. Zie hieronder.
Er zijn er weer een hele hoop blij gemaakt dit jaar en zoals u allemaal misschien wel gezien hebt op deze site, is er een nieuw kopje gemaakt met de titel “gezocht”.
Maar inmiddels zijn er alweer 3 foto’s verwijderd omdat die kinderen voorzien zijn.
Ook omdat ik de laatste week weer mensen tegengekomen ben die ter plekke een kindje willen sponsoren en dan meteen kennis kunnen maken en het hele proces van dichtbij mee mogen maken.
En het mooie is dat het aantal kinderen op die manier altijd om en nabij de 80 is. Dit jaar 82 kinderen in totaal. Met drie nieuwe families.
Meteen met deze brief wil ik ook heel graag de foto’s van de nieuwe kinderen en de jongelui waarover ik schrijf laten zien. Ik ben trots op allemaal!

Lieve groet Mieke