Josselin Valdez

Ik wil het project Mimariposa bedanken voor de kans die mijn familie en ik hebben gekregen om te studeren.

Het begon in 2005 en ik kreeg de kans om de basisschool af te maken en naar het vervolgonderwijs te gaan. Maar in 2007 zat ik in de eerste klas en werd ik van school gestuurd omdat ik zwanger was.

Ik dacht toen dat ook dat het project Mimariposa mij niet langer zou ondersteunen. Maar god zij dank bleef het project mij steunen en kon ik in 2008 terug naar school. Dat was een avondschool omdat ik overdag voor mijn dochtertje moest zorgen.

In 2010 was ik klaar en in 2011 ging ik naar de school voor de opleiding lichamelijke opvoeding. Dat was elke dag van 7.30 uur tot 17.30 uur. Ik moest ook iemand zoeken die voor mijn dochtertje kon zorgen en in 2012 kon ik maar twee maanden naar school omdat ik ziek werd (kanker –Mieke-) en weer dacht ik dat het project mij niet meer zou helpen met mijn studie. Maar ik kreeg de volledige steun en in 2013 was ik beter en kon weer naar school. Ik moest dat leerjaar natuurlijk wel overdoen.

Het was een zwaar jaar maar ik dank God dat ik de kans kreeg om het over te doen; ik haalde het 5e leerjaar. Vorig jaar, 2014, was een beetje moeilijker want ik moest ook praktijklessen volgen.

Daarom moest ik een school zoeken waar mijn dochtertje naar toe kon, een soort van kleuterschool, en ik moest dubbele uren studeren. Ik moest eerst mijn dochtertje naar school brengen en dan weer 1 km lopen om naar de praktijkschool te kunnen gaan. En dat een heel jaar lang.

Maar het was zo de moeite waard, want uiteindelijk ben ik in oktober 2014 afgestudeerd als lerares lichamelijke opvoeding!

 

Josselin Valdez (30-11-1993)