Start

Lieve Mensen,

Sinds ongeveer een week ben ik alweer in Guatemala en behalve dat ik blij ben dat ik er weer was ben ik ook al druk bezig geweest met de voorbereidingen.Ik had deze keer echt een heel koffer vol met cadeautjes om mee te nemen voor de kinderen van hun Padrinos; er kon echt bijna niks meer bij zoveel waren het er. Bedankt allemaal!

En ook dank aan de mensen die ervoor zorgen dat Maria Talion elke maand haar medicijnen tegen epileptische aanvallen krijgt; de mensen die ervoor zorgen dat Gabriela voor haar en haar kinderen toch elke maand een voedselpakket mag ontvangen.

En dan nog de mensen die op een andere manier heel veel hebben betekend en die ik bij deze wil bedankt voor hun steun op welke manier dan ook; Maria, Franca, Corrie, Dirk, Hella; bedankt!

Ook Maya voor het met opbod verkopen van een levensgrote Rudolf het rendier, die toch maar mooi genoeg geld opgebracht heeft om alle kinderen weer gratis te kunnen laten knippen.

Ik heb er weer zin in; ben door Ismenia alweer op de hoogte gebracht van bijzondere dingen die in het afgelopen jaar gebeurd zijn en belangrijk om mee te nemen als ik bij de gezinnen op bezoek ga.

Ben bij een gezin al op bezoek geweest omdat ik de moeder hier op de markt tegenkwam en ik wist dat een van haar dochters (die ook gesponsord wordt) 3 weken geleden een baby gekregen heeft.

Die jongedame heeft haar school wel afgemaakt en haar diploma gehaald en gelukkig is alles goed zowel met de moeder als met haar zoontje. Ze wil 1 jaar thuisblijven om voor hem te zorgen en daarna haar studie weer oppakken. We zullen zien; ze heeft in ieder geval haar eerste diploma op zak. Het is er wel eentje met pit, dus het zou zomaar kunnen.

Ben benieuwd welke kinderen misschien een schooljaar over moeten doen; de punten van de rapporten die ik al heb ontvangen zien er in elk geval allemaal keurig uit.

Verder wacht ik maar af wat ik allemaal tegen ga komen. Het worden vast weer mooie dingen. De eerste afspraken heb ik alweer gemaakt. En het nieuws dat ik in het land ben gaat hier meestal als een lopend vuurtje rond; dus de mensen bellen mij vanzelf wel om te vragen wanneer ik weer op bezoek kom. En omdat bijna alle mensen inclusief ik hier afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, kortom de chickenbus, zie ik daar natuurlijk ook regelmatig bekende zitten.

Ik ga er weer voor!

Voor iedereen een heel goed, gezond en vooral ook een leuk jaar gewenst!

Lieve groet Mieke