Droom

Lieve Mensen,

Dit gezin ken ik al jaren en de moeder vertelde mij eens dat ze na haar sterilisatie toch nog drie dochters gekregen had. Ik nam ze alle drie op in het project, had voor alle drie sponsoren tot grote blijdschap van hun ouders. De kinderen werden enorm gestimuleerd door hun ouders om deze kans niet verloren te laten gaan en ze werkten alle drie heel hard. Ze haalden elk schooljaar; hoefden geen klas over te doen.

Bescheiden meisjes die ook altijd prachtige knutselwerkjes in elkaar zetten om aan hun Padrinos te geven. Elk van de drie had haar eigen dromen vanaf het moment dat ik ze leerden kennen. Soms kunnen die gaandeweg de studie nog veranderen maar deze drie vertelden mij elk jaar hetzelfde. De oudste vertelde dat ze chef-kok wilde worden en banketbakker. Vorig jaar is ze afgestudeerd en is zich nu aan het specialiseren in banketbakken. Deze opleiding duurt nog twee jaar. Ze is 22 jaar. De jongste zit in de tweede klas van een middelbare opleiding en haalt dit jaar haar bachilirato.

Zij wil fysiotherapeut worden; ze is 17 jaar.

De middelste van de drie wilde altijd een eigen naaiatelier beginnen; ze wilde mode ontwerpen en coupeuse worden. Ze is afgelopen jaar afgestudeerd, na een stressvol en moeilijk examenjaar. Dit jaar gaat ze elke dag in de leer bij een vriendin van haar moeder die al jaren een eigen naai atelier heeft en daar kan ze nog heel veel leren en op een meer ontspannen manier.

Ze heeft een eigen bankrekening geopend en dankzij haar Padrinos en extra donaties heb ik op Valentijnsdag een bedrag op haar rekening kunnen storten waarvan ze een prachtige bedrijfsnaaimachine kan kopen zodat ze haar eigen atelier kan beginnen. Van het geld wat ze daarmee verdient gaat ze volgend jaar een nieuwe cursus volgen; een kapperscursus waar ze kan leren hoe ze haren van een communicant of van een bruid op kan steken en daarna wil ze nog een cursus make-up volgen zodat ze iedereen mooi kan maken op misschien wel de belangrijkste dag van hun leven, zoals ze mij vertelde.

Ze had altijd een droom, en die wordt nu werkelijkheid. Ze is 19 jaar.

Lieve groet Mieke