Nieuwsbrief 1

Lieve Mensen,

Behalve dat het een roerig jaar is geweest, zijn er voor de mensen in Guatemala gelukkig ook nog goede dingen gebeurd.

Afgelopen jaar heb ik twee keer een actie gehouden om geld in te zamelen omdat de gezinnen in mijn project echt helemaal niks meer hadden. Als je een moeder met 7 kinderen huilend aan de telefoon spreekt en ze jou verteld dat ze nog maar voor ’n paar dagen eten heeft voor haar kinderen dan raakt dat echt.

Het is fantastisch geweest hoe alle mensen gereageerd hebben, het overtrof beide keren mijn verachtingen. De warme betrokkenheid van de Padrinos en andere mensen die aan de actie meegedaan hebben was zo hartverwarmend dat ik er soms van wakker lag. Als je dan op zo’n afstand ook nog goede mensen hebt die het allemaal willen en kunnen regelen dan heb je veel geluk. Het was echt een hele organisatie, ook wat betreft het tijdsverschil, maar het doel was twee keer bereikt. De families van het project laten merken en zien dat we ook aan hun denken als het  slecht gaat in de wereld. De dankbaarheid die we van alle gezinnen hebben gekregen was net zo hartverwarmend als de actie zelf. Ik weet dat veel mensen ontroerd waren, waar dan ook.

Het is raar om nu niet in Guatemala te zijn, en alles van een afstand te moeten regelen. Gelukkig kennen de mensen op de markt mij al zo lang dat ze alle medewerking willen geven om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. De families mogen schoenen, uniformen en alle schoolspullen gaan halen op de plaatsen waar ze dat altijd doen. Deze winkels hebben een lijst met alle namen van de kinderen van het project en ik mag ze allemaal achteraf betalen via MoneyGram. Nu kan ik zien hoeveel het waard is wat ik in al die jaren heb opgebouwd en dat geeft een rijk gevoel. Ook het wederzijds vertrouwen met de families is een kostbaar iets.

Omdat ik nu dus alles vanuit thuis regel zal ik ook niet zo veel te vertellen hebben als andere jaren. Ik houd iedereen zoveel mogelijk op de hoogte van de algemene dingen die gebeuren; als het met de kinderen te maken heeft die persoonlijk gesponsord worden dan stuur ik net als andere jaren een mail naar de Padrinos die dat kind sponsoren.

Lieve groet, Mieke