Schoolproject

Schoolproject

Via Mimariposa kunt u een kind sponsoren in Guatemala.

Om de kosten zo eerlijk mogelijk te verdelen gelden voor verschillende leeftijden ook verschillende bedragen.

Voor de kinderen die naar de basisschool gaan is de bijdrage € 12.50 per maand of € 150 per jaar. Voor alle kinderen die naar het middelbaar onderwijs gaan (dat zijn 3 schooljaren meteen na de basisschool) is de bijdrage € 15 per maand of  € 180 per jaar.

 

Voor de kinderen die een beroepsopleiding volgen zijn de kosten nog iets hoger; maar omdat dat per opleiding scheelt overleg ik dat altijd via de mail met de desbetreffende Padrinos op het moment dat ik in Guatemala ben en het dan pas concreet weet.

Maar die bijdrage is ook minimaal € 15 per maand of € 180 per jaar.

Van dit bedrag worden alle inkopen gedaan die nodig zijn om een kind een jaar lang naar school te kunnen laten gaan.

Deze inkopen bestaan uit: 2 uniformen, ondergoed, sokken, schoenen, rugzak, gymkleding, en alle schoolspullen; zoals boeken, schriften, potloden, pennen, papier etc. Alle spullen worden persoonlijk met het kind en zijn/haar familie gekocht. Als sponsors bent u dan de Peetouders, de Padrinos van het kind.

U kunt zich het hele jaar opgeven om een kind te sponsoren. In de periode dat Mieke in Guatemala is (in januari en februari) beginnen de scholen en dus worden ook in die periode alle spullen voor de kinderen gekocht.

Als Padrinos krijgt u elk jaar weer foto’s, ’n kopie van het schoolrapport en ’n briefje of tekening van het kind/de kinderen die door u gesponsord worden.

Daarbij ontvangt u ook een verslag over het kind en zijn/haar gezin zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Elk jaar in november krijgt u ’n brief met de vraag of u ook weer in het nieuwe schooljaar door wilt gaan met de sponsoring. Soms worden ook meerdere kinderen uit een gezin door een of meerdere Padrinos gesponsord.

Mocht er in die tussentijd iets gebeuren wat belangrijk voor u als Padrinos is om te weten dan wordt via een mail contact met u opgenomen.

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op.