Mimariposa

Mimariposa betekent “mijn vlinder”.

De vlinder staat voor transformatie. De kinderen in Guatemala kunnen op zich allemaal naar school. Maar op het speelplein van de school kun je het verschil tussen de kinderen van de wat rijkere en de minder bedeelde families zien.

Het ene kind heeft een uniform aan en het andere kind loopt met veel te kleine, kapotte schoenen. Ook al is het voor elk kind verplicht om een uniform te dragen; de ouders van de armere families kunnen dat niet betalen.

Dat is de reden dat deze stichting in het leven is geroepen. Dat elk kind in ieder geval op school gelijk is en gelijke kansen heeft. Dat ’n kind, net als elk ander kind uit hetzelfde dorp, stralend en blij met alle spullen die het nodig heeft naar school kan gaan. Op passende schoenen, in uniform met ondergoed en sokken.  ’n Kind wat normaal geen of weinig kansen zou hebben kan zich nu ontwikkelen van een rups tot een stralende, mooie vlinder.

De doelstelling van stichting Mimariposa, notarieel vastgelegd, is:

Het verbeteren van de levensomstandigheden van gezinnen in de provincie Satapequez, Guatemala, door onder andere het verstrekken van middelen en materialen voor onderwijs en bevorderen van goede drinkwatervoorziening.

Stichting Mimariposa komt in aanmerking als Algemeen Nut Beogende Instelling.

Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.transparante-anbi.nl