Donaties

EXTRA DONATIES

Waterfilters

Het kraanwater in Guatemala is geen drinkwater. Daarom krijgt elk nieuw gezin van Mimariposa een waterfilter. Dit filter kan gevuld worden met regenwater, kraanwater of zelfs slootwater. Door de speciale binnenpot wordt het water gefilterd en kan het uiteindelijk via een tapkraantje opgevangen en gedronken worden. Het is erg lekker en fris en natuurlijk ook veel gezonder. De binnenpotten moeten elke 2 jaar vervangen worden. Deze binnenpotten kosten € 25,= en de prijs van een complete filter is € 35,=

binnenpot2  doorsnee binnenpot2  waterfilter2


Medicijnen

Elke maand wordt een gedeelte van de medicijnen betaald die Maria Talion-Gomez nodig heeft om te voorkomen dat ze een epileptische aanval krijgt.

Maria is een alleenstaande moeder van 2 mooie kinderen en woont in Jocotenango; een dorp vlakbij Antigua

Maria2


Direct

Wanneer Padrinos meer geld overmaken dan het sponsorbedrag dan wordt overlegt wat er met dat geld gedaan mag worden. Dat kan contant aan het gezin gegeven worden; er kunnen spullen voor gekocht worden die het gezin nodig heeft of het wordt aan studie besteed. In overleg kan het ook zijn dat er ter plaatse spullen gekocht worden die het gezin hard nodig heeft.


Voedselpakketten

Gabriela, een alleenstaande moeder met 3 kinderen uit Alotenango, krijgt elke maand een voedselpakket ter waarde van € 20. Hiervoor wordt door 2 families in Nederland elke maand een vast bedrag overgemaakt aan de stichting. Ismenia gaat daarvoor, vaak samen met Gabriela, de inkopen doen.


Kapper

Elk jaar worden van de kinderen uit het project die dat willen, de haren geknipt door Mayra, een kapster uit Antigua.

1. Mayra aan het werk21. trots en blij22. voor22. na2

Daarvoormag een ruimte op Brillo de Sol gebruikt worden en in ruil daarvoor worden ook alle kinderen van die school geknipt. Mayra vraagt een minimum bedrag per kind en ook het geld voor de bus krijgt zij van de extra donaties vergoed.


Families

Van de extra donaties kunnen ook elk jaar bedden, dekens, matrassen en eventuele andere essentiële dingen gekocht worden die voor ’n gezin noodzakelijk zijn.
Dat kan ook ’n bril zijn die een kind nodig heeft of bijv. geld voor ’n consult bij een arts.
Vaak worden er ook betalingen voor extra materiaal van gedaan wat een kind nodig heeft voor zijn of haar opleiding.