Donaties

EXTRA DONATIES

Waterfilters

Het kraanwater in Guatemala is geen drinkwater. Daarom krijgt elk nieuw gezin van Mimariposa een waterfilter. Dit filter kan gevuld worden met regenwater, kraanwater of zelfs slootwater. Door de speciale binnenpot wordt het water gefilterd en kan het uiteindelijk via een tapkraantje opgevangen en gedronken worden. Het is erg lekker en fris en natuurlijk ook veel gezonder. De binnenpotten moeten elke 2 jaar vervangen worden. Deze binnenpotten kosten € 25,= en de prijs van een complete filter is € 35,=

binnenpot2  doorsnee binnenpot2  waterfilter2


Medicijnen

Elke maand wordt een gedeelte van de medicijnen betaald, die Madelin en Maria nodig hebben.

Madelin is een meisje dat zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapt is. Ze verblijft in het ziekenhuis Hermano Pedro in Antigua en de helft van de medicijnen die zij nodig heeft wordt maandelijks gedoneerd.

Maria is een jonge vrouw die een ernstige vorm van epilepsie heeft.

Omdat enkele mensen speciaal voor haar een vast bedrag doneren, kunnen maandelijks haar medicijnen betaald worden.
Madelin-12  Maria2 Familie van Madelin2


Direct

Wanneer Padrinos een bedrag overmaken voor het gezin dat door hun gesponsord wordt, dan wordt dat bedrag ook elke maand persoonlijk aan dat gezin gegeven door de contactpersoon in Guatemala.


Voedselpakketten

Gabriela, een alleenstaande moeder met 3 kinderen uit Alotenango, krijgt elke maand een voedselpakket ter waarde van € 20. Hiervoor wordt door 2 families in Nederland elke maand een vast bedrag overgemaakt aan de stichting. Ismenia gaat daarvoor, vaak samen met Gabriela, de inkopen doen.


Brillo de Sol

Dit is een school voor speciaal onderwijs in San Pedro las Huertas. Enkele kinderen uit het project gaan daar naar toe omdat zij op een reguliere school niet mee over kunnen. Deze school vraagt een bijdrage per kind per maand en deze bijdrage wordt ook van de extra donaties betaald.


Kapper

Elk jaar worden van de kinderen uit het project die dat willen, de haren geknipt door Mayra, een kapster uit Antigua.

1. Mayra aan het werk21. trots en blij22. voor22. na2

Daarvoormag een ruimte op Brillo de Sol gebruikt worden en in ruil daarvoor worden ook alle kinderen van die school geknipt. Mayra vraagt een minimum bedrag per kind en ook het geld voor de bus krijgt zij van de extra donaties vergoed.


Families

Van de extra donaties kunnen ook elk jaar bedden, dekens, matrassen en eventuele andere essentiële dingen gekocht worden die voor ’n gezin noodzakelijk zijn.
Dat kan ook ’n bril zijn die een kind nodig heeft of bijv. geld voor ’n consult bij een arts.
Vaak worden er ook betalingen voor extra materiaal van gedaan wat een kind nodig heeft voor zijn of haar opleiding.