Milton Racanac

Lieve Mensen,

Bij de reisverslagen van 2016-2017 kunt u een verslag lezen over Milton Racanac wat ik toen geschreven heb. Milton is nu klaar met zijn studie en heeft zelf onderstaande brief geschreven en aan mij gegeven om op de site te plaatsen. (Mieke)

 

In mijn eigen woorden wil ik het project Mimariposa en de sponsoren bedanken voor alle hulp die ze mij in de afgelopen 13 jaar gegeven hebben gegeven.

Dankzij die hulp heb ik kunnen studeren. Met alleen de steun van mijn moeder die ook kleren moest kopen en ons te eten moest geven was het nooit gelukt. Ik was veel ziek toen ik klein was en had veel medicijnen nodig en dankzij de steun van veel mensen en God heb ik het overleeft. Het was voor mijn moeder niet makkelijk om ons allemaal te helpen en dus moesten we stoppen met school. Dankzij het project Mimariposa veranderden er heel veel dingen in ons gezin omdat ik al mijn schoolbenodigdheden, mijn uniform en ook mijn schoenen al in het begin van het schooljaar kreeg. Voor mijn moeder was het niet makkelijk om alles te kopen omdat we zeven kinderen hebben en we waren allemaal klein. Niemand werkte toen nog; alleen mijn moeder. Het waren grote uitgaven voor haar, en dankzij het project kon ik de basisschool afmaken. Daarna begon ik aan de middelbare school en dat waren nog grotere uitgaven, maar dankzij het project kon ik ook die school afmaken; ik moest ook veel meer huiswerk maken en soms ook meewerken. Toen mocht ik aan mijn beroepsopleiding beginnen en ik werd nog steeds geholpen met een gedeelte van mijn schoolspullen. Ik was begonnen aan de opleiding boekhouder. Vorig jaar ben ik begonnen aan mijn laatste schooljaar. Ik heb er heel hard voor moeten werken maar ik ben geslaagd en heb nu mijn diploma.

Dankzij het project Mimariposa ben ik nu professioneel en kan ik werk gaan zoeken en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.

Ik eindig met een dikke knuffel voor iedereen en nogmaals heel erg bedankt.

 

Milton Racanac