Claudia Racanac

Lieve Mensen,

Bij de reisverslagen van 2016-2017 kunt u een verslag lezen over Claudia Racanac wat ik toen geschreven heb. Claudia is nu klaar met haar studie en heeft zelf onderstaande brief geschreven en aan mij gegeven om op de site te plaatsen. (Mieke)

Via deze woorden wil ik het project Mimariposa bedanken voor alle steun die ze mij gegeven hebben in de afgelopen 13 jaar; dat was een grote hulp voor ons. Dank aan alle mensen in het project kon ik studeren, want alleen met de steun van mijn moeder was het niet gelukt. Zij moest veel werken om de school te betalen en ook de kleding die we nodig hadden en vooral het eten en ook de medicijnen omdat we vaak ziek waren.

Ik was een klein meisje en had vaak hoofdpijn en elke keer schreef de arts mij medicijnen voor en het was voor mijn moeder niet makkelijk om dat allemaal te betalen. Dus konden we heel veel dingen niet meer doen; maar toen het project mij inschreef zijn er heel veel dingen veranderd. Want ik kreeg elk jaar mijn schoolspullen en mijn uniform al voordat de school begon. Ik had ook elk jaar nieuwe schoenen; dat was voor mijn moeder niet om te doen want we hebben zeven kinderen en we waren allemaal nog klein. Daarom kon nog niemand gaan werken, alleen mijn moeder. Maar het project ondersteunde ons gezin en dat hielp echt heel veel.

Toen kreeg ik een baby en ben ik een jaar met mijn studie gestopt. Maar in de loop van dat jaar besefte ik dat thuisblijven geen stabiel leven was voor mij en mijn dochtertje. En ik wilde niet dat ze zo zou lijden als ik gedaan had dus heb het project weer opgezocht en gevraagd of ik een nieuwe kans mocht krijgen om mijn droom waar te maken. God zij dank kreeg ik nog een kans en kon ik doorgaan met mijn studie. Het was heel zwaar en moeilijk; ook omdat ik alleenstaande ouder was. Maar dankzij de steun die ik kreeg kon ik mijn studie afmaken.

Nu kan ik met trots zeggen dat ik mijn droom verwezenlijkt heb; in 2018 ben ik afgestudeerd als management accountant in de administratie. Ik wil alle families in het project Mimariposa bedanken want ik weet dat het zonder hen niet mogelijk was geweest om mijn doelen te bereiken. Iedereen die het project steunt wil ik bedanken omdat dankzij deze steun heel veel kinderen hun dromen kunnen waarmaken en een betere toekomst hebben.

Dat God u allemaal mag zegenen; en ook uw families en alle mensen om u heen.

Ik was een voorbeeld van stichting Mimariposa en ik heb laten zien dat je met hard werken je doelen kunt bereiken.

Vaarwel en groeten van Claudia Racanac