Mimariposa

Lieve Mensen,

Aan de vooravond van mijn vertrek naar Guatemala is het leuk en goed om nog even terug te kijken naar de dingen die afgelopen jaar gebeurd zijn. Dingen die in ieder geval ten goede zijn gekomen aan het werk in Guatemala en dat is leuk om te delen.

Het meest belangrijke is natuurlijk dat het projekt is omgezet in een stichting, waar Maria en ik samen onze handtekening onder hebben gezet.

Dat heeft nogal wat tijd  gekost; omdat de vakantie erin viel en met veel dingen ben je toch afhankelijk van andere mensen. Omdat ik niet overal verstand van heb en bepaalde dingen ook gewoon niet kan doen.

Iedereen heeft inmiddels wel een brief en visitekaartje ontvangen met het mooie logo erop.

Mimariposa. Mariposa is het spaanse woord voor vlinder. Het proces van rups tot vlinder is zo bijzonder om uiteindelijk een prachtige vlinder te kunnen worden. Dat vind ik wel passen bij de kinderen die gesponsord worden. De studie die voor hun betaald wordt en waardoor ze als ze willen ook echt  iets in de toekomst kunnen gaan doen. Dat heb ik al meerdere keren gezien bij jongelui en bij ‘n moeder. Omdat Mariposa al erg vaak gebruikt werd op internet heb ik er het woordje mi voorgezet. Dat betekent mijn en zo is het dus “mijn vlinder” geworden. Toepasselijk voor ieder die een kind sponsort. Mijn vlinder, mimariposa. Het logo is gemaakt door mijn neef Mart.

Het drukwerk is gesponsord door Barend. Het copieerwerk door Franca. Dank voor de postzegels aan Hella. De web-site is nog in de maak. Dat doet Johan; maar wegens ziekte was de site niet op tijd klaar. Dat komt nog wel.

En behalve deze mensen ook alle mensen die extra geld overgemaakt hebben om alle kosten mee te betalen. Geweldig waren de reacties. Dankjewel.

Natuurlijk heb ik weer een aantal markten gedraaid om spullen te verkopen van Guatemala. De een ging beter als de ander maar uiteindelijk altijd de moeite waard om te doen. Alles is winst en het komt allemaal ten goede van de mensen daar.

Er zijn net als elk jaar om een bepaalde reden weer enkele kinderen afgevallen en er zijn ook weer enkele nieuwe mensen die een kind willen sponsoren. Dus kan ik ook weer op zoek naar nieuwe families. Leuk is dat.

Morgen vertrek ik. Ik blijf twee dagen in Antigua en ga dan ‘n paar dagen naar het Lago de Atitlan.

Dat wil ik elk jaar maar als ik eenmaal aan het werk ben dan komt het er niet meer van. Dus daar begin ik dit jaar maar mee. Lekker op een van de mooiste plaatsen op aarde energie opdoen die ik daarna goed kan gebruiken.

Ik wil via deze brief iedereen die op welke manier dan ook in het afgelpen jaar zijn of haar steentje bijgedragen heeft om iets te kunnen betekenen voor de kinderen en hun families in Guatemala,

heel hartelijk bedanken. Alles was belangrijk en de moeite waard.

Ik heb er zin in; we gaan er weer voor!

 

Lieve groet, Mieke