Feest

Lieve Mensen,

 

Elk jaar voor mijn vertrek stuur ik alle sponsoren een brief met de vraag of, wanneer ze verdere willen gaan, het geld willen overmaken en daarin schrijf ik ook dat ze een cadeautje/brief/foto’s op mogen sturen die ik dan de kinderen geef die door hun gesponsord worden. Er zijn ook gezinnen die een extra bedrag overmaken en dat doe ik dan in een envelop en geef het contant aan de kinderen omdat ik geen tijd heb om ook nog allemaal cadeautjes te kopen voordat ik ze allemaal ga bezoeken.

Cadeautjes en foto’s zijn natuurlijk het allerleukst om te krijgen, maar het belangrijkste voor de kinderen is dat er iemand ver weg echt even aan hun gedacht heeft. Ik ben altijd wel erg benieuwd wat de kinderen er mee doen; ik weet dat er kinderen zijn die het willen sparen, of ze willen een kledingstuk kopen, of iets waar het hele gezin iets aan heeft. Geld in je handen hebben is vooral in dit land heel bijzonder en zeker het feit dat je het zelf mag houden zonder dat je er iets voor gedaan hebt.

Twee weken geleden was ik op bezoek in mijn grootste gezin waarvan 7 kinderen gesponsord worden. De kinderen worden enorm gemotiveerd door hun ouders en halen allemaal goeie punten op school. Ze hebben 2 jongens en 8 meisjes en de jongste zoon van 10 jaar had dus ook geld gekregen van zijn sponsoren; dat had ik bij mijn eerste bezoek al aan hem gegeven. Het was ongeveer € 10.

En opeens vroeg ik hem of hij al iets van het geld gekocht had en hij antwoordde heel trots:

ik heb een nieuwe lange broek gekocht en een grote pizza.

Een pizza? Vroeg ik. Ja, zei hij. Papa was jarig en een pizza is heel groot en daarom konden we feest vieren. En we vonden het allemaal heel lekker. Hij straalde helemaal terwijl hij het vertelde.

 

Lieve groet Mieke